top of page

8 Seriálů, které zlepší vaši angličtinu

Přízvuk, slovní zásoba, gramatika. S tím vším vám mohou pomoci seriály. I některé zahraniční celebrity se veřejně hlásí k tomu, že angličtinu vypilovali právě díky televizi a sledováním Amerických/Britských filmů a seriálů. Přitom nejde o nic složitého. Jednoduše dejte přednost titulkům před českým dabingem a Váš mozek se již postará o zbytek.

Zde jsou naše tipy, které seriály jsou pro učení angličtiny nejvhodnější:

1. How I met your mother

Jak jsem poznal vaši matku. Za nás naprostá jednička a ideální seriál pro všechny generace s moderní New Yorskou angličtinou a frázemi, které se hodí pro každodenní konverzaci.

2. Sex In The City

Sex ve městě. Další seriál z New Yorského prostředí s velice dobře poslouchatelnou angličtinou. Obsahově možná vhodné spíše pro dámy, nicméně díky prakticky nekončícím dialogům je tento seriál ideální pro zlepšování Angličtiny.

3. The Big Bang Theory

Teorie velkého třesku. Seriál velice oblíbený především mezi mladší generací díky svému zasazení mezi takzvané Geeky. V seriálu se občas objevují termíny z Fyziky, Matematiky a dalších přírodních věd, nicméně jinak se jedná o velice srozumitelnou situační komedii ze které vzešlo dokonce několik nových anglických slov a termínů.

4. Desperate Housewives

Zoufalé manželky. Další ze seriálů oblíbený především ženským publikem. Nabízí moderní jednoduchou angličtinu z městského předměstí obohacenou o různé přízvuky. Ideální pro procvičení poslechu a porozumění rozličných dialektů.

5. That ’70s Show

Zlatá sedmdesátá - Komediální seriál zasazený do běžného života teenagera v sedmdesátých létech v USA. V tomto sitcomu naleznete každodenní výrazy a fráze, včetně různých přízvuků a jazykových vtipů.

6. Friends

Přátelé - Nestárnoucí klasika oblíbená i v České Republice. Další ze seriálů nabízející srozumitelnou New Yorskou angličtinu a dostatek konverzačních situací. Pokud zvládnete všech deset sérií, zlepšení jazykových znalostí je zárukou :).

7. The Modern Family

Taková moderní rodinka - Poměrně mladý seriál, který je v USA velice oblíbený. Nabízí rozličnost přízvuků a tempo mluvy se neustále střídá tak, jak se na situační komedii sluší. Za zmínku zde stojí silný kolumbijský přízvuk Glorie.

8. Family Guy

Grifinovi. Seriál, který si neoblíbí úplně každý díky svému autentickému humoru, nicméně pro jazykové účely splňuje naprosto vše - situační humor, rozličné přízvuky, pomalé tempo řeči. Spousta postav je navíc namlouvána jedním člověkem a proto je lehké konverzacím rozumět.

Pokud chcete se zlepšením angličtiny pomoci, vyzkoušejte naši lekci zdarma.

bottom of page